KorOrienťák #1 – Poznej strom

Po vzoru libeňských a píseckých sokolů jsme  v Kutné Hoře naplánovali „koronavirový orienťák“ = KORORIENŤÁK#1.

Pro absolvování si nainstalujte do svého telefonu aplikaci iOrienteering a vyražte na Vysokou, na parkoviště u silnice pod rozhlednou.

POZOR! Abychom se dozvěděli vaše výsledky z iOrienteering, je třeba abyste se v aplikaci zaregistrovali a po závodu nechali uploadovat svoje výsledky na web.

Na rohovém sloupku parkoviště najdete „nastavovací QR kod“, start a cíl. Nejprve naskenujte „SETUP“ QR kód a následně START QR kód. V tom okamžiku se vám na mobilu objeví mapa s kontrolami a začíná vám běžet čas.

Kdo preferuje papírovou mapu, můžete si ji předem vytisknout.

Všechny kontroly jsou na stromech, každý strom je jiný a je nějak odlišný a výrazný. Všechny kontroly jsou v blízkosti cesty nebo na okraji lesa, jen kontrola č.105 je uprostřed porostu, nicméně dobře průchozího a přehledného. Pořadí kontrol je libovolné!!

Pokud se chystáte s dětmi, máme pro vás připraven úkol. Ke každému číslu kontroly přiřaďte název stromu s jeho fotografií. Pracovní list můžete vyplnit jako on-line formulář na mobilu přímo v terénu. Aby se dětem lépe pracovalo, můžete si pracovní list i vytisknout  a potom v klidu vyplnit na počítači doma v teple 🙂

Kororienťák si můžete zaběhnout jen na čas i bez pracovního listu 🙂

Výsledky budeme průběžně zveřejňovat.

Pokud se vám nechce instalovat si aplikaci, můžete vyrazit s papírovou mapou a zaběhnout si jen pro sebe, o vašem výsledku se nikdo nedozví (což nás bude velmi mrzet 🙁 ).

Za T. J. Sokol Kutná Hora zve

Pavlína