SOKOL – Spolu v pohybu 2020

Cílem SOKOL – spolu v pohybu je umožnit nečlenům Sokola zúčastnit se sokolské činnosti a inspirovat je pro účast na sokolských veřejných akcích či přímo k aktivní činnosti v Sokole. 

V Kutné Hoře začal SOKOL – Spolu v pohybu ve středu dopoledne návštěvou dětí z MŠ Pohádka v sokolovně Tyršova, kde pro ně byla připravena hodina cvičení na nářadí pod vedením sokolských cvičitelů.  Formou opičí dráhy se seznámily s koněm, švédskou bednou, lavičkou, kruhy a vyzkoušely si svoji rovnováhu, odvahu a obratnost. 

Ve středu odpoledne a v následujících dnech se mohli zájemci z řad veřejnosti zúčastnit všech tréninků sportovních oddílů, cvičení všestrannosti nebo si vyzkoušet posilovací stroje oddílu silového trojboje.

Spolu v pohybu jsme zakončili sobotním běžeckým workshopem s Martinem Levým, trenérem RunCzech a sokolským basketbalistou. Naplánované hrátky pro rodiče s dětmi musely být pro nepřízeň počasí odvolány, nicméně odpolední vlastivědná vycházka po stopách středověkého vodovodu se zastávkou na archeologické základně v Bylanech se konala i přes velmi chladné a větrné počasí.

Děkujeme všem za účast a těšíme se na setkání při dalších akcích Sokola, při cvičení, na trénincích. Naše sokolovny jsme připraveni pronajmout i na vaše vlastní sportovní aktivity.

 

Pavlína Šimůnková