Premiéra Týdne spolu v pohybu je za námi

V týdnu od 18. do 22.září jsme otevřeli dveře obou našich sokoloven a pozvali všechny milovníky sportu a pohybu k návštěvě.

Pro nejmenší děti byla v pondělí a ve čtvrtek dopoledne připravena opičí dráha. Kůň, švédská bedna, tunel, lavičky, kruhy, to vše děti úspěšně překonávaly a zdolávaly.

Jak zneškodnit útočníka se od trenérů karate dozvěděli příchozí v úterý a ve čtvrtek.

Kdo měl odvahu, mohl při volné hodině na boulderingové stěně vylézt až ke stropu a když došly síly, kochat se výkony trénovaných lezců.

V posilovně se mladí návštěvníci dozvěděli, jak se cvičí na posilovacích strojích a vyzkoušeli si je na „vlastní svaly“.

Pro ženy všech věkových kategorií byla připravena pohybová skládanka z jogy, dance aerobiku, posilování a stretchingu. Ve dvou hodinách tak byl představen průřez cvičení, které nabízí odbor všestrannosti a do kterého se lze během roku kdykoli zapojit.

Sportovní oddíly stolního tenisu a basketbalu nabídly otevřené tréninky s programem pro příchozí, nicméně odvážlivci pro střelbu na koš, dribling ani pro soutěž o nejdelší ping-pongovou výměnu se nenašli.

Nezapomněli jsme ani na naše seniory, kteří si mohli v rámci Týdne spolu v pohybu otestovat svoji kondici a pohyblivost. Potěšující je, že cvičenci a hlavně cvičenky, které pravidelně cvičí v Sokole měly výsledky všech testů v rozmezí optimálních hodnot. Jen tak dál 🙂

V odboru všestrannosti jsme díky Týdnu spolu v pohybu získali novou cvičitelku a mohli otevřít dopolední cvičení pro rodiče s dětmi od 18 do 36 měsíců, které nyní navštěvuje pravidelně cca 10 dětí.